Resepti on netistä Keskisuomalaisen verkkolehdestä.

Karamelliomenat

12-15 pientä omenaa
1,5 dl vaaleaa siirappia
7 dl sokeria
1,5 dl vettä
3 tl punaista elintarvikeväriä
3/4 tl kanelia
0,5 tl vaniljasokeria
3 kovaa hedelmämakeista

Sekoita siirappi, sokeri, kolme kovaa makeista ja vesi kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen. Seos ei saa kiehua, mutta sen pitää kuumentua kiehumispisteeseen.

Kun kovat makeiset ovat sulaneet, keitos on valmis. Makeiset toimivat massassa kuin kuumennuksen ajastimina. Lisää mausteet ja elintarvikeväri. Sekoita kunnolla. Varo roiskeita, massa on erittäin kuumaa.

Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jähmettyä. Kasta kukin omena seoksessa. Laita omenat riviin kevyesti öljytylle leivinpaperille ja anna kuorrutteen kovettua.

Kuorrutetut omenat ovat valmiina kauniita. Voit kuitenkin halutessasi ripotella omenien päälle rouheita kuorrutteen ollessa märkää. Lisäkoristeiksi soveltuvat mm. kookosrouhe, koristerakeet, tehosekoittimella tai morttelissa rouhitut kovat makeiset sekä erilaiset pähkinät, leseet, hiutaleet ja tomusokeri.

Omat kommentit:

En tiedä annoinko keitoksen olla liian kuumalla levyllä,  seos ehti kiehahtaa ja karamelliseoksesta tuli hieman liian juoksevaa, eikä se jähmettynyt jääkaapissa kovinkaan paljoa. Tosin ehkä niiden annettiin olla siellä vähän liian vähän aikaa. En muistanut ottaa niistä kuvaa.

                                                ~ Pihla ~