Jokaisella noidalla/wiccallahan on ainakin joitakin taikaesineitä. Tärkeimmät taitavat olla elementtejä edustavat esineet, jumalaa/jumalatarta edustava esine, Pentagrammi, kynttilät, jonkinlainen malja, alttariliina sun muita ihania kapistuksia. Joillakin on vain muutama esine, toisilla koko arsenaali. Itselläni tällä hetkellä on elementtejä edustavat kivet, jumalatarta edustava pienoispatsas, lasinen malja, tarot-kortit sekä tietysti erinäisiä kynttilöitä. Tarot kortithan eivät kuulu rituaalialttarille (tai miksei jollakin voi kuuluakin) mutta ne ovat iso osa ainakin omaa uskoani.

Periaatteessahan elementtejä voi edustaa mikä tahansa itselleen sopiva, esim höyhen=ilma, Sininen kivi= vesi, punainen lehti=tuli. Vain taivas ja oma mielikuvitus ovat rajana. Itselleni jostain syystä kivet ovat todella tärkeitä, joko korukivet tai ihan kivi joka on löydetty jostain luonnosta. Kunhan kivellä on itselle jokin merkitys.

Osa noidista katsoo tarvitsevansa kaikki mahdolliset tarvikkeet alttarilleen, toisille riittää ihan muutama pieni esine muistuttamaan asioista. Itse olen kokenut, että noidille on tärkeää, että rituaalit sujuvat tarkoin "sääntöjen" mukaan, ja heillä useimmiten onkin kaikki tarpeellinen. Wiccalaisilla taas koko luonto voi olla rituaalialttari jonne voi kerätä kaiken tarpeellisen luonnosta, tai pitää vaikka mini alttaria mukana pussissa, kunhan siellä on muutama esine edustamassa tarpeellisia asioita. Tämä on siis minun näkemykseni asiasta, joku wicca/noita on varmasti eri mieltä kanssani ;)

Tässä oma pussukkani joka sisältää osan kivistäni. Käytän kiviä elementtien edustajina ja vaihtelen niitä tarvittaessa. Sain pussukan muutama vuosi sitten hämeen keskiaikamarkkinoilta, voitin ne arvonnassa. Kivet tulivat minulle siis täysin yllätyksenä ja ihastuin niihin heti. Parempaa voittoa en olisi voinut saada ;)

 

Toiset kivet olen itse kaivanut/ostanut erinäisistä paikoista. Niitä ei ole paljoa, mutta etsin kiviä jotka puhuvat minulle jollain tavalla, eli en osta ihan vain ostamisen vuoksi. Jumalattaren minipatsaan olen itse tehnyt joskus 17-vuotiaana. Jossain vaiheessa kuljetin patsasta koko ajan mukanani, mutta nyt se on turvassa sisätiloissa.

 

Pienoisrituaali jumalattarelle kivien avulla. Muutama harkitusti lausuttu sananen ja mieli lepää.

 

Tuli otettua yksi päivä myös ihania syyskuvia ulkona ollessa. Piti juosta kamera kotoa kun huomasin miten kauniisti lehdet olivat tippuneet värikkäänä mattona pitkin poikin.

 

Kuvat & teksti by Kipinä